Direktlänk till inlägg 18 mars 2011
Jag bakade ju i lördags på min födelsedag och lovade att lägga ut receptet, men har glömt bort att göra det tidigare.
Fast nu kommer det här:
KLADDKAKA black & white
Botten
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl
Fudge
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser, häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 18 minuter (beroende på ugn, jag hade den inne i 25 min). Låt svalna!
Smält smöret och blanda ner grädden och hacka eller bryt ner chokladen i blandningen lite i taget tills all choklad har smält.
Breda ut krämen över kakan.
Ställ in i kylen minst ett par timmer, men gärna ett dygn eller två.
Servera som den är eller med vaniljglass eller grädde!
Denna kakan var supergod och kommer ju bakas flera gånger här hemma hos mig!
TEMADAG! Ännu en dag som bör beaktas, med tanke på att det är FRUKTENS DAG! Själv tycketr jag om frukt i allla dess former. #fruktensdag2025 ...
TEMADAG! På dagen idag så är det FÄRSKPOTATISENS DAG, som verkligen är en dag som bör beaktas. Eller hur? Åtminstone tycker jag det! Nu är inte jag den som äter färskpotatis förrän till midsommar, men sen äter jag färskpotatis hela...
TEMADAG! Idag så är det visst SILLENS DAG, en dag som bör beaktas. Eller? Nja, inte så mycket för mig egentligen. Är inte så förtjust i stekt sill. Inte ens att jag väljer en sillamacka på nån marknader eller så. Då finns det annat som är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|